maandag 7 april 2014

Scheiding in Yoga houding


In Hollywood gebeurt het vaker, maar toen Gwyneth Paltrow haar scheiding aankondigde heette het ineens conscious uncoupling. Bewust ontkoppelen. Het blijkt een soort scheiding in yoga houding te zijn. Het ideetje is afkomstig van een psychotherapeut die inderdaad lekker veel yogaat en dat natuurlijk doortrekt naar de rest van het leven. In The New York Times werd ze geïnterviewd:

The process of conscious uncoupling involves breathing exercises and a lot of self-reflection to “break up victimization,” Ms. Thomas said. “You want to clear the residue.”


Als iets de multimediawereld kenmerkt is het wel onze hypergevoeligheid  voor catchphrases en buzz words. In een woord of begrip gaat een hele levensfilosofie schuil. De acteurs zijn onze voorbeelden en als die een begrip injecteren in het internet dan stroomt dat als vanzelf door onze bloedbaan. Het is een interessant fenomeen. Zou het te maken hebben met de onzekere tijden waarin we leven? We moeten altijd maar weer opzoek naar houvast, naar dingen die betekenis geven. De positieve scheiding, waarom niet?  We gaan op weg naar een nieuwe wereld vol zen en begrip voor elkaar.