maandag 26 juli 2010

Themavrucht: Abrikoos

10:30 Ontbijt halen. Uit de bakkerij hier tegenover meergranen stokbrood en een een vijgen stokbrood (wist niet dat het bestond, het is heerlijk) gekocht.Ook koop ik twee handzame vruchtenbolletjes voor onderweg. Bij de supermarkt ernaast Marche Franprix geheten koop ik camambert en een kaas Tomme grisse des montes geheten, abrikozen jam, meloen, en abrikozen die al een beetje over hun top heen waren en volgens de lieve G op de jam was gaan lijken. De helft van de stokbroden  ingepakt voor onderweg
14:30 Queeste voor de Marc Jacobs Store, daar had de Lieve G over gelezen. ' Ik moet een  accesoire kopen.'
16:22 We naderen de Marc Jacobs store, dat voelen we gewoon. Ik drink de eerste koffie van de dag buiten de deur in de Rue de capucines. De lieve G neemt een Jus D'Orange waar alvast een suikerpot naast wordt gezet. Ik heb voor haar het ijsklontje weggegooid, maar de Jus was prima.Het tentje heet Le Tabac de capucines.
16:33 Marc Jacobs store slaat nergens op. Ten eerste is het niet goedkoop en ten tweede zijn de spulletjes niet mooi. Er lopen totaal verdwaasde meisjes rond, met uitgestreken gezichten.
17:00 De caravaan gaat naar St Germaine des pres, via de ile de la cite, B wil gaarne naar de Shakespeare and company, de boekhandel waar Hemingway ondermeer over heeft geschreven.Onderweg eten we nog even een vruchtenbolletje, er blijkt een abrikoos in te zitten.Abrikoos is de themavrucht van vandaag
17:15 Op een raam in een passage waar we doorheen komen staat geschreven: gelieve niet tegen de ramen te plassen, ondertekend de bewoners. 
17:30 We vinden de Shakespeare and Company, maar alle fietsenstallingen in de buurt  zijn bezet. We rijden rond om een lege plek te vinden.
18:15 Fietsenstalling gevonden. We lopen terug. De winkel is nog open. B koopt een boek van Sherwood Anderson, waar hij twee euro vanaf praat omdat er strepen in staan . Nu hoeft hij alleen nog maar twee euro af te rekenen.
19:45 We drinken koffie bij een Italiaans cabinet cafe, de vrouw des huizes is bezig met de administratie.  Opweg naar Monparnasse om  een negentiende eeuwse bisocoop in de vorm van een Chinese tempel te bezoeken. De mooiste bioscoop ter wereld. We doen onderweg beroemde begraafplaats van Monparnasse aan, die is dicht.
22:10 We zien de film Tournee over het fenomeen the new Burlesque in de Japanse zaal. Geweldig zaal, met draken en prachtig behang van zijde, de film komt hierin goed tot z'n recht.
01:20 Aankomst in ons nummerieke appartement.