woensdag 28 juli 2010

Van moment tot moment

11:00 Opstaan en naar de Boulangerie Pain Condorset om ditmaal twee croissants een volkoren bageutte  en twee notenbolletjes te kopen. 
11:30 koffie, meloen en croissants genuttigd met honing en ricotta
12:06 Te voet vertrokken. 
13:00 Alle fietsenstallingen zijn leeg, helaas, maar de wandeling is prachtig over een groene laan die in een  glooiende bocht omlaag zwaait totdat het eindigt in een negentiende eeuwse brug die rakelings over de begraafplaats van montmartre heen scheert. We gaan even kijken, Hier ligt ook meneer Ampere begraven. De huisjes van de familiegraven raken op enkele centimeters na net niet de onderkant van de brug. Spectaculair gezicht. 
13:30 vrouwtje van een winkeltje met zelfgemaakt teddyberen en originele laptop tassen vertelt ons dat ze alleen open zijn tussen vijf en zes. Jammer. We gaan verder opzoek naar een fiets, is nog niet gelukt. 
14:03 Een man in een rolstoel telt het geld dat hij bij elkaar gescharreld heeft onder een boom in het park Marcel Bluestein achter de Sacre Couer. 
14:30 ergens op de Boulevard Magenta vinden we een fiets. Het grote rondtouren kan weer beginnen. 18:13 Hoeveel werelden kan een stad herbergen? Zojuist nog dwaaalden we door de spiegelpaleizen van De Afrikanen in de Boulevard Barbes. Buldozers hadden er ladingen schoenen naar binnen geschoven.   Nu drinken we Julian Blonde in Onze bar, bar nummer elf, in een straat parallel aan de Rue Oberkampf. Geuren van mint(boven onze hoofden wordt mojito gemaakt, en wierrook waaien voorbij. We eten hier een linzensalade en bruchettes met geitenkaas en aubergine. 
19:30 We zoeken naar een bioscoop bij de Bastille en vinden die ook. L'illusioniste draaide echter al om  half zeven.
20:35 Terug in Overkampf om crepes te eten ene koffie te drinken. We krijgen ergens koffie voor 1 euro, de beste tot nu toe en voor de scherpste prijs dat moge duidelijk zijn.
21:00 we wandelen over de ile St Louis en de Ile de la cite
21:45 zelfmeegebracht wijnfles op de kade onder de puente de St louis gedronken in plastic bekertes die we kregen van een groepje Fransen die daar een verjaardag aan het vieren waren. We hebben ook wel eens gezien dat Fransen een verjaardag midden op een brug aan het vieren waren, dat was de pont des Artes. 
22:30 we kijken naar de Notre dame en zien kleine mensen dansen. Deze kleine mensen blijken kinderen te zijn. 
23:00 tijd om terug te fietsen, vinden we, de dansende kinderen zijn leuk maar ook verwarrend. Ze gaan nogal volwassen gekleed.
00:00 Aankomst bij het de fietsenstalling, een 'Borne' geheten,  onder het appartement. We zitten dicht tegen de Sacre couer aan dus de klim die we vanaf de ile de la cite moesten maken was niet misselijk. 00:15 We besluiten op het terras van ons buurtcafe te gaan zitten en G bestelt een soort non alcoholische fruit cocktail en B een campari met ijs. Later besluiten we de fruitcocktail te mixen met de campari. Het bleek een geslaagde combinatie.
01:00 G kruipt in bed, B typt blog en drinkt wijn.