zaterdag 6 februari 2010

Verhaal over een hoofdpersoon,deel1



Ergens op een feestje treffen we de hoofdpersoon aan. Eens kijken wat hij nou weer aan het uitspoken is.

Terwijl de Hoofdpersoon limoentjes snijdt voor de gin tonics, waar hij zich sinds een half uurtje over ontfermt heeft, vangt hij een gesprek op tussen twee vrouwen die het hebben over de beste manier om zwanger te worden.
‘Wist jij dat celebreties tegenwoordig ook hun zaad voor grof geld verkopen?’
‘Dat meen je niet..?’
‘ Ja, voor 10.000 dollar heb je een kind van George Clooney
‘Hm, die vind ik afstotelijk, George Clooney heeft hele grote voeten, wist je dat?’
‘Nou, Brad Pitt, zal z’n zaad ook wel op de markt brengen sinds hij samn met Clooney moet rondkomen van wasmiddel reclames.’
‘John Malkowitz?’
‘Dat zou ik echt niet weten.’

De hoofdpersoon kijkt even op, maar denkt er verder niks van. Het is een feestje en er is gedronken. Hij concentreert zich op het snijden van limoentjes, hij houdt ervan om iets om handen te hebben en zich nuttig te maken. Er komt een jongen bij hem staan die hem vertelt over zijn voettocht van Algiers naar Egypte. Maar de gedachten van de Hoofdpersoon dwalen toch weer af naar wat de meisjes hebben gezegd. Verschillende mensen hebben hem op verschillende momenten vergeleken met George Clooney. Het was destijds positief bedoeld, dacht hij. Misschien zou hij als Clooney lookalike ook wat kunnen bijverdienen met zijn genetisch materiaal.
Hij kijkt naar het meisje, het meisje dat over George Clooney was begonnen en komt erachter dat hij haar niet kent. Als hij opstaat om haar aan te spreken, voelt hij zich plotseling misselijk worden. Zou de aiolie mayonese toch bedorven zijn geweest die hij in de koelkast had gevonden?
'Hoi', begint hij tegen het meisje, 'vind je niet dat ik een beetje op George Clooney lijk? Ik heb het vaker gehoord van mensen. Het zou me niet verbazen, bedoel ik, dat je mij op hem vindt lijken. Ik ben een George Cloony met kleine voeten.'
Het meisje kijkt hem boos aan.
'Heb je ons zitten afluisteren smeerlap?'
'Maar ik bedoel er verder niets mee', zegt de Hoofdpersoon verward, 'Ik doe het puur voor het geld.'