woensdag 19 september 2012

Mysterie


 
“200 schapen verdwenen. Er waren zelfs geen sporen te zien van de vrachtwagen die de veedieven ongetwijfeld hadden gebruikt.”
Het nieuws was wat mij betreft opzienbarend. Het stond in de Volkskrant van gisteren, maar er was vandaag niets meer over te lezen. Ik neem aan dat we hier nog wel iets over te horen zullen krijgen.Hoe dan ook, een mysterie. De boer zei dat hij zelf een hele dag nodig zou hebben gehad om al die schapen in te laden. Een van de speculaties is dat ze naar een illegaal slachthuis zijn vervoert. Misschien is dat wel wat de leuke nieuwe wet tegen ritueel slachten heeft bewerkstelligt. Ritueel slachten bestond omdat er behoefte aan was, het bestaat nu illegaal omdat er nog steeds behoefte aan is.
De partij van de dieren heeft hetzelfde bereikt als het eerste kabinet Rutte heeft bereikt met de wietpas. Op zichzelf onschuldige activiteiten worden crimineel gemaakt. Die ondergrondse slachthuizen, daar is in geïnvesteerd, die hebben nu overcapaciteit. Misschien dat dit een verklaring is voor de verdwenen schapen.