zondag 23 maart 2008

verovering van de wereld


De verovering van de wereld door de angsthaas loopt nog niet op rolletjes.

Beste redactie

Een week geleden heb ik jullie een angsthaas opgestuurd. Dat is een rubberen haasje met als kop een veiligheidscamera. Het beestje staat symbool voor de huidige angstcultuur en de manier waarop we met dreiging en mogelijke dreiging omgaan.Het beeld staat dan ook vooral symbool voor de angst die wordt veroorzaakt door de media. Daarom lijkt het mij ook bij uitstek een beeldje om te gebruiken voor een nieuwe mediaprijs waarmee de grootste angstzaaier wordt beloond. Net zoals het gouden kalf voor de Nederlandse film bestaat en de televizierring voor televisieprogramma's, zo kan de angsthaas worden uitgereikt aan de grootste bangmaker in de media van dat jaar. De twee aanvoerders in de rees om de groene angsthaas zijn vooralsnog Balkenende en Wilders.
Graag zou ik in de wereld draait door wat meer over de angsthaas willen vertellen. Over waar het beestje woont en wat zijn gebruiken zijn en waarom het een goed idee is zo'n prijs uit te rijken. Er is niemand meer die het integratiedebat nog enigszins ontspannen benaderd, iedereen zit in een kramp. De angsthaas kan daar naar mijn mening enige luchtigheid in brengen.
Met vriendelijke groet,
Bram Esser

Beste Bram,

Hartelijk dank voor je mail EN de angsthaas, die hebben wij inderdaad ontvangen.
Wij zullen echter geen aandacht besteden aan deze nieuwe mediaprijs.
Nogmaals dank en leuk dat de aan DWDD hebt gedacht.
We wensen je veel succes verder.

Met vriendelijke groet,
Eva de Jong
Redactie planning



Beste Eva
Jammer, ik dacht dat sinds Tinkerbell met haar hamsters in DWDD is geweest, er bij jullie grote aandacht was voor kunst met dieren. Niet dus. Terwijl achter de angsthaas tenminste nog een concept zit dat iets dieper gaat dan haar oppervlakkige aanklacht tegen de manier waarop wij met dieren omgaan. Daarvoor hoef je geen tas van je eigen kat te maken, die worden namelijk al gemaakt in China. Dat kunst banaal kan zijn, soms zelfs banaler dan het alledaagse leven, is natuurlijk een tijd lang zeer salonfähig geweest. Maar dat was het tijdperk van het postmodernisme, waarin kunst het moest hebben van cynisme en de totale uitvergrotingen. Tinkerbell is nog erger: onder het mom van engagement gaat ze zich te buiten als shockerende handelingen met dieren. Niet dat ik het shockerend vind, ik vind het vooral saai en makkelijk. Ze heeft helemaal geen verhaal, behalve dan dat greenpeace-achtige activisme dat we anders met dieren moeten omgaan.
Hee! dat was best een goede redenering vind je niet? Die ga ik misschien wel gebruiken voor een essay.

groetjes Bram


> Geachte mevrouw, meneer,
>
> Hartelijk dank voor uw mail.
>
> Gezien de grote hoeveelheid mail die bij ons binnenkomt, zijn we
> helaas niet in staat iedereen persoonlijk te antwoorden.
> Onze excuses hiervoor.
>
> Wat doen we wel?
>
> - Suggesties voor onderwerpen worden besproken op de
> redactievergaderingen.
> - Tips voor tv-fragmenten worden door de beeldredactie bekeken.
> - Reacties/opmerkingen nemen we voor kennisgeving aan.
>
> Wilt u een opname bijwonen dan kunt u contact opnemen met onze
> klantenservice.
> Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op nummer 0900-0123.
> Kaarten zijn niet te verkrijgen via dit emailadres!
>
> Met vriendelijke groet,
>
> Redactie De wereld draait door
www.dewerelddraaitdoor.nl