vrijdag 28 maart 2008

Er Werden Gouden Bergen Beloofd




Ik kwam terug van een dineetje met Dick, Dick’s moeder en Dick's vriendin. Dick vierde dat hij 25 jaar tandarts was in het Spaanse restaurant de Kikker. Daar kwam ik dus net vandaan walmend naar sangria en knoflook toen ik tot mijn stomme verbazing zag dat het binnenhof was afgezet. Een cordon politiemannen hing, drinkend uit blikjes fanta, tegen de dranghekken .
De politiejeep die normaal altijd een beetje stationair op het binnenhof staat te pruttelen reed nu rondjes door de stad, langs de tweede kamer de McDonalds om de hofvijver heen via het lange voorhout weer naar Het Plein.
Er stond één pers fotograaf een beetje treurig naar beelden in zijn camera te kijken.
Hij bevestigde wat ik al vermoede, Wilders had zijn film openbaar gemaakt en in Den Haag was het nood protocol uit de kast getrokken.Volgens de persfotograaf, die ik zo min mogelijk in het gezicht probeerde te ademen, zat Balkenende nog wat na te mokken op Algemene zaken, maar was Verhagen er al vandoor. Toch niet echt een spectaculaire film, waarschijnlijk. Dick’s moeder had spannender verhalen. Ze had een ton in Palminvest geïnvesteerd, die lui die gouden bergen hadden beloofd voor het investeren in nieuw opgespoten land in Dubai, maar daar zelf nog nooit waren geweest. Ze vond het haar eigen stomme fout dat ze het had gedaan, zei ze. Er werd twaalf procent rente beloofd, dan kan je van te voren weten dat ze dat niet waar kunnen maken. Ik zag later dat Wilders een bladzijde uit een telefoonboek scheurde. Ook hij heeft uiteindleijk niet waar gemaakt, waar we met z'n allen een beetje op hadden gehoopt of voor grvreesd. Het was een beetje een teleurstelling.
Gelukkig hebben we nog de miniwilders, de altijd om aandacht verlegen zittende Afshan Jamie, hij gaat een soort kinderporno tekenfilm met Mohammed maken. Heerlijk kunnen we ons daar weer weken op verheugen.

We hebben nu drie genomineerden voor de GroeneAngsthaas, voor het meest bangmakende media optreden van het jaar 2008. Balkenende, Wilders en Jamie.