zaterdag 9 april 2011

Comedy train


Ik ga niet naar cabaret, maar soms zie ik wel eens wat voorbij komen op internet. Bij Caberet, of stand up comedy, zoals dat vandaag de dag heet wordt dikwijls iemand uit het publiek gepakt en belachelijk gemaakt. Het is allemaal heel primair eigenlijk. Het alfa-mannetje dat zich verlustigd op het zwakke schaap. In het echte leven komen dat soort dingen ook voor.  Onlangs zat ik in de trein naar Rotterdam, toen een dronken man zich tegen een keurige en een beetje timide jongeman begon aan te bemoeien. Hij was Engels maar sprak een beetje  Nederlands.
Zou je het erg vinden als ik een sigaret zou opsteken? Hey, even serieus, hallo, ja ik ken je natuurlijk ook helemaal niet.  Stom van me. Hoe zal ik je noemen, meneer ?, begon de dronkaard.
Ja meneer is goed.
Hoe heet je dan meneer?
ja euh Laurence (Laurence probeert ondertussen heel geforceerd op zijn laptop te kijken, maar het helpt niet echt)
Wat is je IQ dan? Ergens in de 180 zeker.  Ken je Tim? Dat is mijn broer. Zeg je wel eens KANKER als je DENKT Laurance, zeg je dan wel eens KANKER ? 
(Laurence kijkt verward op van zijn beeldscherm) 
Nee.
Zie je wel dat dacht ik al, het ligt aan mij, ik moet dat echt uit mijn vogaboel, vowgakolere, hoe heet’t cobablaire.. hoe dan ook, het is een automatisme.