dinsdag 18 oktober 2011

Tweestrijd

Dogging activities with apologies to Steve Bell 













Onlangs wees iemand me op de website Welingelichtekringen waarop zoals de titel doet vermoeden, allerlei wetenswaardigheden zijn verzameld. Het is de moeite waard er eens te grasduinen. Er is veel roddel te lezen zoals over  Mariko Peters die een geheim agent zou hebben verraden. Ook las ik een boekbespreking over een boek over Britse eigenaardigheden: Notes on a small island: The things that really make Britain great.

Een voorbeeld uit het boek over de Britten gaat over het fenomeen 'dogging': 'Britten recreëren bij voorkeur naast hun auto en op grote parkeerplaatsen. En een van hun seksuele afwijkingen is dat ze het liefst kijken hoe anderen seks hebben in hun auto, terwijl zijzelf ambivalent zijn ten opzichte van de daad. Ze denken: "Ik zou mee kunnen doen, maar dat geeft zo’n rommel, en ik heb net een schone broek aan." Maar ze denken ook aan wat ze bij hun kop thee gaan nemen.'

Ook interessant: wat hebben soldaten in hun rantsoen op missie in Afghanistan? Amerikanen M&M's, de Duitsers Stimorol-kauwgom, zo blijkt. De Italianen zijn geobsedeerd met hygiëne, die krijgen drie tandenborstels per maaltijd.
Lees meer.