De boerderij van Pek van Andel is begroeid met een klimplant. Voor het interieur is gebruik gemaakt van houten planken uit tabakskisten. Dit type kisten komt vaak uit landen waar veel cederhout voorkomt. Het cederhout heeft Pek voor de vloer gebruikt, het waaibomenhout voor het plafond. Hij is met zijn vrouw in de Boerderij gaan wonen, in het kleinste kamertje, toen het nog een bouwval was. ‘Ik ben begonnen met repareren wat me het meest in de weg zat,’ zei Pek. ‘Tot ik er weer even zat van was.’ Een interessante insteek. De meeste mensen hebben eerst een ‘bouwput’ totdat het echt af is, daarna gaan ze er pas in wonen. Je kan ook gewoon met wonen beginnen en dan niet verbouwen maar repareren. Zo weet je ook direct wat noodzakelijk is. Hij heeft een keukenvloer van grafstenen en een badkamervloer van raamkozijnen. Op zijn pad liggen kapotte dakpannen, die een aannemer dan niet hoeft af te voeren als afval. De Romeinen deden dat al, naar verluidt. Pek hergebruikt graag oude ideeën doro ze weer te verbinden met iets nieuws.
De schuur die bij het huis hoort en waarvan hij een deel heeft afgetimmerd tot extra woonruimte, is volgestouwd met materiaal. Allemaal gevonden of goedkoop opgekocht. In feite heeft Pek zijn eigen bouwmarkt. Schroefjes en hout. Armen zijn volgens hem veel inventiever in het verzinnen van allerlei overlevingsstrategieën. De rijken doen alleen maar elkaar na. Het zelfstandig denken in plaats van het na apen, dat is de uitdaging. ‘Wie in het midden van de stroom meedrijft heeft een comfortabel leven, maar het is er ook erg druk,’ aldus Pek. In de serie 'van afval tot lekkernij' is kaviaar een mooi voorbeeld volgens Pek. Kaviaar, dat altijd uit de steur werd weggesneden als afval, werd door een uitzondering in de spijswetten beschikbaar voor de armen. Het taboe op het eten van deze eieren was dus opgeheven en uiteindelijk is het tsarenvoedsel geworden. Typisch voorbeeld van stijgend cultuurgoed dat volgens Pek alweer aan een neerwaartse spiraal is begonnen omdat het ontdekt is door de nieuwe rijken. Kaviaar is momenteel het culinaire equivalent van de rolex.