vrijdag 8 april 2016

Humor


Het probleem van Trump is dat het een man van daden is. Iemand zonder ideologie, maar wel iemand die van aanpakken weet. In Nederland wordt dat ook vaak aangeprezen als iets dat goed is. geen woorden maar daden, dat soort praat. Dat is echt
een groot misverstand. Daden zonder visie en zonder onderbouwing met ideeën zijn levensgevaarlijk. De humor van Joey Skaggs, Alan Abel en eigenlijk ook wel van Sacha Baron Cohen (Borat) is erop gericht om dit soort dunne ideeën aan het licht te brengen door ze door te voeren en uit te vergroten. Ik ben bang dat we in een politieke werkelijkheid leven waarin de grap steeds moeilijker wordt herkend. Dat si deels ook het idee, maar wat nou als er helemaal geen ophef meer voer is omdat je murw bent gebeukt door de domheid van Trump. Alan Abe claimde in een HBO documentaire dat hij het Guinessbook of record bezat van het hebben van de kleinste piemel. Twee a drie centimeter meen ik. In 2000 voerde hij tijdens de Republican convention campagne tegen borstvoeding. Dit staat er op Wikipedia: "it is an incestuous relationship between mother and baby that manifests an oral addiction leading youngsters to smoke, drink and even becoming anti-social." After two hundred interviews over two years, Abel confessed the hoax in U.S. News & World Report.
Kun je nagaan; twee jaar heeft het geduurd. Zo’n borstvoeding campagne had ook door Donald Trump bedacht kunnen zijn. Overigens is de beste tegenkandidaat voor Trump waarschijnlijk iemand met een piemel van drie centimeter. Trump neemt zichzelf zo serieus, dat hij daar niet tegenop zou kunnen.