maandag 3 augustus 2015

Afscheid

 

We hebben vandaag het huis weer overgedragen aan de rechtmatige eigenaren. Het was moeilijk. We hadden ons gehecht en het leek erop dat dit weekend nooit tot een einde zou komen. Portugal is een fijn land.

Dit hebben we geleerd:

1. In Portugal kent iedereen wel iemand die iemand heeft vermoord. Niet om geld, maar vanwege een langlopende vete. Het schijnt dat Portugezen hun woede opkroppen en dan is het ineens teveel en dan moet het eruit en dat is vaak fataal.

2. Om mensen te stimuleren hun btw op te geven worden er auto’s uitgedeeld. Sommige mensen werden zo fanatiek met het invoeren van bonnetjes dat het de inkomsten oversteeg. Toen is de inspectie wel even gaan kijken. Het is overigens de vraag wat mensen met een Audi moeten. Gaat er iets stuk dan kunnen ze de onderdelen niet betalen. Waar de btw voor gebruikt wordt weet niemand, in ieder geval niet om betere wegen aan te leggen waar die uitgedeelde Audi's overheen moeten rijden.

Ik ga Portugal missen, zoveel is zeker. Vanmorgen was het hier nog lekker koel, maar we vertrekken met de nachtbus naar Sevilla en in Sevilla loeit de oven. Er zijn afgelopen maand vogels dood uit de lucht gevallen vanwege de hete wind.