woensdag 8 oktober 2014

Onze gevangenen raken op


Er is al een tijdje gedoe in de gevangenissector in Nederland. Fred Teeven wil bezuinigen en er staan een hoop banen op de tocht.  Volgens FNV onderhandelaar Frans Carbo wordt de werkdruk veel te hoog en zal dat gevaarlijke situaties kunnen opleveren in de gevangenissen.
Vreemd genoeg wordt dit nieuws nauwelijks vanuit dat andere perspectief bekeken, namelijk dat er steeds minder criminelen zijn om op te sluiten. In 2013 zaten er zo’n elf duizend mensen vast. We hebben al gevangenen uit BelgiĆ« gehaald om Tilburgse cellen te vullen. Er schijnen besprekingen te zijn met Duitsland om hetzelfde te doen voor Duitse criminelen. We hadden al Den Haag als 'international city of justice'. We zouden ook groot kunnen worden in het gevangeniswezen. Bovendien maak je het dan ook af. We berechten en sluiten op: The Hague City of justice and incarceration.
Het dalende criminaliteit cijfer zo opmerkelijk dat in 2009 The Young Turks (TYT) er al een item over maakten. Ter vergelijking: In de VS zitten ongeveer 2 miljoen mensen vast.