dinsdag 3 februari 2015

Wees bang voor Outer Space

s36-cover 
Dit is een grappige tekst van Sam Kriss voor the new inquiery die zich tegen het idee van outer space richt. Commission to Abbolish Outer Space (CAOS) noemt hij de beweging die in feite al eeuwen bestaat. Volgens CAOS is het koloniseren van mars een kapitalistische dwaling die voortkomt uit het idee van de frontier dat wordt beschreven in Robert Zubrin’s book The Case for Mars.

The old frontier has been closed for a long time, and the results are clear to see: “the spread of irrationalism; the banalization of popular culture; the loss of willingness by individuals to take risks, to fend for themselves or think for themselves.” Our manly vigor has been sapped, but we can regain it if we take a new lover. We must inseminate Mars.

  CAOS(of eigenlijk Sam Kriss) daarentegen stelt voor om de ruimte weer te mythologiseren en er bang voor te zijn en ons te realiseren dat we leven in een wereld die niet mogelijk is.
In principe is dat natuurlijk ook irrationeel, maar dan wellicht bewust irrationeel. Mensen die weten hoe het echt zit, moet je uiteraard wantrouwen.Maar Sam kriss is de moeite waard. Lees hier bijvoorbeeld zijn analyse van de film American Sniper.