maandag 4 november 2013

Cheney's hart


Amerikaanse soldaten verlaten IrakHet schijnt dus dat Dick Cheney (je weet wel diegene die de Irak oorlog bedacht na 9/11) een zwak hart had. Hij schrijft er openhartig over in zijn spirituele boek naar aanleiding van een hart operatie (hier wordt hij over dat boek geïnterviewd)   Er wordt gefluisterd dat de meest machtige vice president ooit (hij installeerde types als Rumsfeld en Wolfowiz en bedacht massavernietigingswapens als aanvalsexcuus) in zijn beslissingen misschien wel werd beinvloed door gebrek aan zuurstof in zijn hoofd. Men maakte zich er destijds tijdens de Bush jr. campagne ook zorgen over en als een arts toen had gezegd dat zijn hart niet goed was dan had hij nooit ‘running mate’ van Bush kunnen worden. Tijdens de hertelling van de stemmen in Florida, kreeg hij de eerste van zes hartaanvallen.
Zijn hart was er daadwerkelijk slecht aan toe, maar hij hield het geheim. Het doet verdacht veel wel wat denken aan de omschrijving van de Amerikaanse serie BOSS uit 2012 die ik overigens niet heb gezien.

Wikipedia: “The series follows Tom Kane, the Mayor of Chicago, who has recently been diagnosed with dementia with Lewy bodies, a degenerative neurological disorder. Determined to remain in charge, Kane conceals the disease from everyone around him except his own physician, Dr. Ella Harris.”

Zie hier het scenario van Dick Cheney, maar in het echt dus met de  Irak oorlog als gevolg. Inmiddels heeft hij een nieuw hart en probeert hij z’n dochter aan de macht te helpen.