vrijdag 9 september 2016

Muisklik Democratie

Op de website van The Telegraph staat dit verhaal over de Labour party frontman Jeremy Corbyn terwijl hij op bezoek is in het beruchte vluchtelingen kamp the jungle in Calais. Hij merkt op dat de vluchtelingen crisis zich niet langer alleen maar in Syrië of Afghanistan afspeelt maar in Europa zelf. De mensen in het de Jungle moeten met andere woorden opnieuw vluchten uit ene uitzichtloze situatie. Het gaat om 3000 mensen, zegt hij en voegt eraan toe dat het niet heel veel is.

Corbyn over the Jungle: "It's a very strange magnet of desperation, a fetid swamp with foul water, and people living in tents in the middle of winter shows the level of desperation - we're talking 3,000 people. It's not very many."

De Telegraph is een rechtse krant en in het artikel kun je meteen stemmen of je het met Corbyn eens bent. Van de 35479 mensen is slechts 9 procent het met hem eens, 91 procent oneens.

De media spelen in het (steeds minder) Verenigd Koninkrijk een belangrijke politieke rol, weten we sinds de Brexit. Hier zie je hoe je door middel van een simpel statistiekje een vorm van rechtstreekse media-democratie kan creëren. Lekker klikstemmen vanaf je computer, terwijl iedereen die hetzelfde heeft gedaan als Corbyn, namelijk naar Calais gaan, het direct met hem eens zou zijn.